ÍzFutár

Egy kis Thai..

2017. november 02. 19:55 - Huszár Olimpia

Az első blogbejegyzésemet egy, a számunkra talán legegzotikusabb, konyha bemutatásával indítanám. Ez pedig Thaiföld különleges ízvilága.th.png

A thai ételekről tudni kell, hogy egyszerre finomak és könnyűek. Elkészítésük gyors, egyszerű, és olyan alapvető elemeket tartalmaznak, mint például a khao rizs, a kókusztej, a citrusok, a friss keleti zöldségek és persze chili paprika, amelyik mind-mind tápláló és egészséges ételek. Ha végigfutunk tekintetünkkel ezeken, akkor láthatjuk, hogy ezen ételek elkészítése tervezést igényel, ugyanis az alapanyagokat nem mindenhol lehet beszerezni. Viszont cserébe kárpótol minket ( most figyeljetek csajok!!), mert a finom ízek mellet bármennyit ehetünk belőlük, egy gramm sem szalad majd fel.
A mai receptem egy igazán gyors és könnyen elkészíthető isteni finom étel lesz.

A Thai Zöld Currys Csirke

 

Ez az étel alapvetően egy tartalmas főétel - rizs,burgur,kuszkusz, stb. körettel - de készíthetjük bő lével, hígabbra és akkor levesként is remekül megállja a helyét. Ha hús helyett pedig valamilyen zöldséget teszünk az ételbe, akkor egy vega vagy vegán étrendben is helyet kaphat.

  1. 1 tasak  Thai Zöld Curry Fűszerpaszta (kínai élelmiszerboltokban beszerezhető)
  2. 1-2 evőkanál növényi olaj
  3. 400 ml kókusztej ( konzervdoboznyi )
  4. 350 g csirkehús, falatnyi darabokra vágva
  5. 100 g zöldborsó
  6. 100 g padlizsán, apró kockákra vágva
  7. chili paprika (persze, ha valaki nem szereti a csípőset, akkor elhagyható)

Ha ezeket mind beszereztük és előkészítettük, akkor indulhat is a főzés!
A thaiföldi konyha egyik jellegzetes, felejthetetlen íze az a friss, mindent átható, életteli zöld íz, amit nehéz szóban megfogalmazni, kóstolni kell. Ebben a Fűszerpaszta tasakban minden olyan egzotikus, vad zöld íz benne van, ami a Thaiföldi konyhát annyira jellemzi.

23191956_1271602372943947_100689807_o.jpg

Először a hússal fogunk dolgozni. Hevítsünk fel egy kevés olajat és pirítsuk meg rajta. Mikor kezd szép barnás kérge lenni, akkor tegyük hozzá a padlizsánt és borsót. Egy pár percig pirítsuk ezeket is, majd fedjük le az egészet. Érdemes ezt az ételt lábas helyett wok-ban készíteni, mert a nagyobb felület lehetővé teszi, hogy a benne levő étel süljön és ne csak párolódjon. A távolkeleti ételek nagy része wok-ban készül, mert csak így tudják elérni,hogy  a zöldségek külseje megpiruljon, viszont a belseje ress maradjon.

23192437_1271602382943946_1832749615_o.jpg

Amikor félig megpuhultak a zöldségek, vegyük ki az egészet a wok-ból és tegyük félre. Erre ugyanis azért van szükségünk, mert a curry pastankát is meg kell külön pirítanunk. Ismét hevítsünk egy kis olajat, aztán préseljük bele a pastát. Egy-két perc elég is neki.23224535_1271603136277204_941138560_o.jpg Utána következik a kókusztej és a már megsült alapanyagok. Ha minden benne van ismét fedjük le hagyjuk főni egy bő 10-15 percig, amíg a padlizsán és a hús is kellően puha lesz.

Én személy szerint rizzsel tálaltam, mert maga az étel egy igen markáns, erőteljes ízvilág és ezért egy semleges köret jobban passzol hozzá. 

23163497_1271621209608730_974475576_n.png

Ezt az ételt én a páromnak készítettem el, aki maga nem igazán fogékony a különleges fogásokra, de ez az ő tetszését is elnyerte.Remélem neked is tetszett az ötletem és velem tartasz a következő egzotikus ételem elkészítésekor!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izzhuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr9813116930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása